Guus nieuwe designer

20
februari

Zoveel mogelijk toffe verhalen visueel te maken

We hebben niet 1, niet 2, niet 3 maar wel 4 nieuwe #TODDlers in de stal! We stellen ze aan je voor door middel van 5 vragen die ze moesten beantwoorden. Elke week een nieuwe TODDler! Deze week onze nieuwe designer, Guus. Welkom Guus!

1. Wat inspireert Guus?

Goede verhalen. Ik ben designer bij TODD Reclamestal en houd mij bezig met toffe concepten bedenken en awesome designs maken. Goed design begint altijd met een goed verhaal en ik zie design als een van de mooiste manieren van verhalen vertellen, omdat je met design verhalen visueel en nog aantrekkelijker kan maken.
Een heel goed voorbeeld waar design en het verhalen vertellen samen komen is het werk van de (anonieme) Britse kunstenaar Banksy. Begonnen als graffiti-artiest karaktiseerde hij zich door zijn pakkende en humoristische beelden, vaak in combinatie met krachtige slogans.  En zo schopt hij nog altijd tegen de gevestigde orde en voor vrijheid. Beroemde werken van hem die in één beeld een heel verhaal vangen zijn ‘the girl with Balloon’, ‘Laugh now’ en ‘Keep it real’. Check it out!

2. Wat zijn jouw superkrachten en hoe ga jij hiermee de reclamestal rocken?

Mijn superkrachten zijn concepting, strategie, web design, huisstijlen, print design, social, optimisme, nummers meefluiten en flauwe woordgrapjes maken. Met mijn superkrachten hoop ik bij TODD Reclamestal een frisse wind op het gebied van design te zijn en zo voor TODD en haar klanten zoveel mogelijk toffe verhalen visueel te maken.

3. Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Indonesische rijsttafel. Leffe blond. Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland. Lowlands. Gitaarsolo’s van John Frusciante. Concerten van John Butler Trio. Flauwe woordgrapjes. Forrest Gump. Peaky Blinders. LP’s van blueslegendes. Landrovers. The Subtle art of not giving a f*ck. Surfen. En natuurlijk awesome designs!

4. Van wie ben jij een groot fan? En waarom?

John Butler, een Australische muzikant die beroemd is om zijn skills op de 12-snarige gitaar. Ik ben zelf gitarist en kan alleen maar dromen dat ik ooit kan wat deze man kan op de gitaar. Ik heb hem nu een aantal keer live mogen bewonderen en iedere keer heeft hij me omver geblazen met zijn muzikale kwaliteiten en energie. Pure eargasms!

5. Welk de Jeugd van Tegenwoordig liedje ben jij?

GIf Avocado
Tante Lien! Toevalligerwijs heeft mijn favoriete huiskroeg in het huis in Utrecht waarin ik samenwoon met mijn vrienden dezelfde naam. Tante Lien van de jeugd komt natuurlijk altijd voorbij in de playlist, tussen de ABBA en Anita Meijer-requests door dan…

 

Volg ons op Facebook / Instagram / Linkedin / YouTube

Auteur

Door Guus Weustenraad

Tags

Schrijf je in voor de TODD nieuwsbrief! Ontvang elke maand het laatste nieuws en blogsrechtstreeks #uitdestal in je inbox.