Judith met klant

7
maart

De mogelijkheden van social media voor bedrijven

We hebben niet 1, niet 2, niet 3 maar wel 4 nieuwe #TODDlers in de stal! We stellen ze aan je voor door middel van 5 vragen die ze moesten beantwoorden. Elke week een nieuwe TODDler! Deze week onze nieuwe Online Content manager, Judith. Welkom Judith!

1. Wat inspireert Judith?

Social media! Tijdens mijn studie raakte ik al geïnteresseerd in de mogelijkheden van social media, ook voor bedrijven. Met name door dé voorloper op social KLM die door de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull (#aswolk) plotseling in een sneltreinvaart het social media team moet opschalen.

KLM rolde een crisisteam uit om mensen 24/7 van informatie te kunnen voorzien. Je kon toen ook via social media omboeken. Met veel succes. Vanaf dat moment hoefde bij de directie geen pleidooi meer gehouden te worden voor het uitbreiden van de inzet van social media.

Bron: frankwatching.com

Ik was zelf toen ook net aan het Twitteren geslagen en heb toen besloten dat ik daar mijn werk van wilde maken. De afgelopen jaren heb ik dat gedaan zowel aan bureau- als aan klantzijde waarbij ik heb ontdekt dat content zo waardevol kan zijn voor klanten. Nog steeds laat ik me inspireren door alle mooie, waardevolle content die wordt gemaakt en verspreid via social. 

 

2. Wat zijn jouw superkrachten en hoe ga jij hiermee de reclamestal rocken?

Ik word weleens verdacht van het niet hebben van emoties. En ondanks dat dat natuurlijk niet écht zo is, ben ik wel vrij stabiel en niet snel heel boos of heel verdrietig. Ik kan alles zakelijk benaderen en laat me niet snel van mijn stuk brengen door iemand die wat harder schreeuwt dan ik. Andere niet onbelangrijke superkrachten zijn mijn doorzettingsvermogen, oog voor detail en mijn talent voor het vinden van de juiste gifjes.

Judith gif

3. Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Het liefst eigenlijk niet. Slapen is één van mijn favoriete bezigheden. De enige die mij wakker zou mogen maken – maar dat gelukkig niet zo vaak meer doet – is mijn 1-jarige dochtertje Maeve. Als het dan toch echt moet, kan je maar beter iets met truffel bij je hebben. Of coquilles. Of ander lekker eten. Of een mini-biggetje om mee te knuffelen.

 

4. Van wie ben jij een groot fan? En waarom?

Poeh, ik heb niet zozeer een iemand waar ik groot fan van ben. In de categorie muziek John Mayer, niet per se de beste zanger maar naar mijn mening wel een van de beste gitaristen. Jim Jefferies is een Australische comedian zijn humor is vrij grof en soms echt op het randje maar zijn stuk over gun control in de VS is echt een must see. Cillian Murphy vind ik echt ijzersterk in, wat sowieso mijn favoriete serie op dit moment is, Peaky Blinders.

5. Wat eet Judith op een vrijdagavond?

Judith restaurant

Hoewel lekker eten – naast slapen dus – een van mijn favo hobby’s is, ben ik niet iemand die uren in de keuken staat. Godzijdank heb ik een vriend die deze hobby met me deelt en zich wél graag uitslooft in de keuken. Sterker nog, hij heeft een eigen restaurant. Ik kook dan ook zelden zelf en eet op vrijdag vaak iets wat Bart eerder heeft klaargemaakt. Óf ik loop even naar hem en eet een hapje aan de bar. 😋

 

Geïnteresseerd in een Online Content plan voor je bedrijf? Maak dan een afspraak!

Bel de TODDline: 033 25 38 143
Stuur een e-mail: todd@todd.nl
Volg ons op Facebook / Instagram / Linkedin / YouTube

Auteur

Door Judith Barreveld

Tags

Schrijf je in voor de TODD nieuwsbrief! Ontvang elke maand het laatste nieuws en blogsrechtstreeks #uitdestal in je inbox.